یکی از مهمترین غلاتهای موجود در خانه برنج است. اکثر مردم در جهان برنج را به عنوان یک غذای اصلی میشناسند که در کنار خورشتهای متنوع آن را میل میکنند. در کشور ایران استانهای شمالی و جنوبی به کشت برنج میپردازند و ذخیره و نیاز مردم کشور را تامین میکنند. برنج انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها از نظر کیفیت و نوع عطر و بو با یکدیگر متفاوت است و از این رو زنان خانهدار باید با روشهای بهترین پخت برنج در خانه آشنا شوند که ما در اینجا ترفندها و مشاورههایی را به شما ارائه میدهیم.
با فوت و فن های پخت برنج در خانه آشنا شوید:
برای بسیاری از بانوان پیش آمده که میخواستند مهمان را به خانه دعوت کنند ولی استرس این را دارند که چگونه یک برنج خوش ظاهر پخت کنند که این بزرگترین مسئله در بین بانوان است. اگر شما با فوت و فنهای پخت برنج در خانه آشنا شوید با این مشکلات مواجه نخواهید شد و دیگر جای نگرانی نیست و فقط کافیست شما نکات طلایی را رعایت کنید تا یک برنج خوش پختی داشته باشید.
۱_ اولین فوت و فن برای پخت برنج در خانه این است که شما باید مواد لازم را تهیه و میزان آن را بر اساس نوع و تعداد مهمانها حساب کنید. شما باید مواد لازم از جمله برنج، نمک، آب، روغن مایع را تهیه کنید.
۲_ برای اینکه برنج شما درشت و کشیده شود بهتر است ۳ تا ۴ ساعت قبل آن را در آب ولرم قرار دهید و مقداری نمک دریا به آن اضافه کنید.
۳_ بعد از این مرحله برنجها را به خوبی آبکشی کنید و آن را در قابلمهای مناسب قرار دهید و تا یک بند انگشت آب در داخل قابلمه بریزید. در این مرحله دقت داشته باشید که آب برنج بیش از یک بند انگشت نشود چون برنج شیفته و شکل ظاهری بدی پیدا میکند.
۴_ قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری نمک داخل آب برنج بریزید شما میتوانید درب قابلمه را ببندید تا آب سریع به جوش بیاید.
۵_ بعد از ۴ دقیقه دانههای برنج را تست کنید اگر کاملاً نرم و آب برنج تمام شده بود میتوانید برنجها را در وسط قابلمه جمع کنید و چند دایره روی برنج قرار دهید.
۶_ در مرحله آخر بهتر از شعله را کم کنید و یک دم کنی روی قابلمه قرار دهید تا کاملاً بخار در درون قابلمه جمع شود و سریع برنج شما دم بکشد.
۷_ برای اینکه برنج شما سریع پخت شود و یک حالت نرمی داشته باشد میتوانید مقداری آب و روغن را مخلوط و روی برنج بریزید.
نکته طلایی اول: زمان دم کشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد ولی به صورت متوسط بین 15 تا 20 دقیقه زمان نیاز است تا برنج شما به خوبی دم بکشد.
نکته طلایی دوم: در ابتدای پخت برنج مقداری کف به وجود میآید که شما میتوانید آن را با کفگیر بگیرید و با این کار به کیفیت برنج کمک میکنید.
نکته طلایی برای طرز تهیه برنج به روش آبکشی:
نکات مهمی که در بالا ذکر کردیم برای برنج به روش کته است که به عنوان رایجترین روش در بین بانوان شناخته شده است. در اینجا ما میخواهیم شما را با فن درست کردن برنج آبکشی آشنا کنیم و در نظر داشته باشید که این روش کمی برای افراد تازه کار سخت است.
۱_ ما میخواهیم در اینجا به صورت اختصاصی به روش دوم بپردازیم و در این روش شما حتماً باید بعد از شستن برنج آن را چند ساعت قبل از پخت با نمک بخیسانید.
۲_ قابلمه مورد نظر خود را پر از آب کنید و کمی نمک به آب اضافه کنید و آن را روی شعله قرار دهید و بهتر است شعله را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید.
۳_بعد از مرحله قبلی شما باید برنج مورد نظر خود را در آب جوش بریزید و منتظر بمانید تا برنج کمی نرم شود و بعد از این مرحله برنج خود را آبکشی کنید سپس قابلمه برنج را روی شعله ملایم قرار دهید و به مقدار مورد نظر روغن بریزید. شما در روش آبکشی میتوانید ته دیگ نان و یا سیب زمینی را برای خانواده و یا مهمانان خود در نظر بگیرید.
نکته طلایی اول: در این روش حدود 15 الی 20 دقیقه زمان نیاز است تا برنج به خوبی دم بکشد.
نکته طلایی دوم: به این نکته توجه کنید که آب باید کاملاً جوش بیاید تا برنج خود را در درون قابلمه بریزید و به این نکته طلایی نیز توجه داشته باشید که برنج نباید خیلی نرم و یا خام باشد بلکه باید حد متوسط داشته باشد تا خوشپخت به نظر برسد.
نکات مهم برای جلوگیری از شیفته شدن برنج در خانه:
زمان مناسب: یکی از مواردی که بیشتر بانوان در هنگام پخت برنج با آن مواجه میشوند شفته شدن است که با توجه به زمان مناسب میتوانند از این مشکل جلوگیری کنند. زمان مناسب بستگی به نوع برنج و روش پخت دارد و اگر شما به زمان برنج مورد نظر خود توجه کنید هیچگاه به این مشکل بر نمیخورید.
میزان نمک مناسب: به میزان نمک در شفته نشدن برنج بسیار تاثیرگذار است و اگر شما به این میزان توجه نکنید به مشکل بر میخورید.
میزان آب: در موارد بالا به این نکته پرداختیم که اگر میزان آب در تهیه برنج به روش کته از یک انگشت بیشتر شود قطعاً شما با شفته شدن برنج مواجه هستید. اگر به میزان آب و موارد بالا توجه کنید نه تنها برنج شفته نخواهید داشت بلکه برنج خوش طعم پخت میکنید.
کلام آخر
شاید این اصطلاح را شنیده باشید که میگویند کسی که بتواند یک برنج با کیفیت پخت کند کدبانو است. شما با راهنمایی و مشاورههایی که در بالا گفتین میتوانید با فوت و فن پخت برنج آشنا شوید و رفته رفته کدبانوی آشپزخانه خود باشید. از نظر ما پخت برنج با هر روشی بسیار آسان است به شرط اینکه نکات طلایی و اولیه را مرحله به مرحله اجرا کنید.