برنج هندی، تایلندی و ایرانی تفاوتهای متعددی دارند که میتوان آنها را بر اساس روش کشت، محل تولید، مقادیر آرسنیک، ویژگیهای پخت و استفاده در ایران مقایسه کرد. در ادامه این مقاله، برخی از تفاوتهای اصلی بین این برجها را بررسی میکنیم:
روش کشت و محیط آب و هوایی این سه نوع برنج فرق دارد. برنج هندی در مناطق پرباران و با بارندگی بالا کشت میشود. در مقایسه با ایران که برنج در آب و هوای متفاوت کشت میشود، روش کشت برنج هندی ممکن است متفاوت باشد.
برنج هندی ممکن است دارای مقادیر آرسنیک بیشتری باشد که میتواند به بدن آسیب برساند. برنج ایرانی به دلیل روش کشت طبیعی و ارگانیک، افزودنیهایی ندارد و پس از چند روز خیس ماندن کپک زده و فاسد میشود.
ویژگیهای پخت برنج ها باهم فرق دارد. برنج هندی نسبت به برنج ایرانی ارزانتر و پخت راحتتر است. برنج هندی قبل از پخت نیمه شفاف و دانههای متوسطی دارد و بعد از پخت حالتی چسبناک پیدا میکند.
برنجهای ایرانی در ایران به نسبت به برنجهای خارجی از همه لحاظ باکیفیتتر هستند با توجه به افزایش قیمت برنجهای وارداتی و نزدیک شدن قیمت برنجهای ایرانی و خارجی، توصیه میشود از نمونههای ایرانی برای پخت و مصرف استفاده کنید.
برای تشخیص برنج ایرانی از برنج خارجی، میتوان از آزمایشات مانند آزمایش آب و کپک استفاده کرد. برنج ایرانی به دلیل روش کشت طبیعی و ارگانیک، پس از چند روز خیس ماندن کپک زده و فاسد میشود، در حالی که برنج خارجی تغییر قیافه نمیدهد.
خواص برنج
برنج یکی از محصولات غذایی مهم و متعدد است که ارزش غذایی بالایی دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. خواص برنج شامل موارد زیر است:
- فواید برای دستگاه گوارش: برنج میتواند دستگاه گوارش را تقویت کند و به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. همچنین میتواند به جوانسازی پوست کمک کند.
-تامین ویتامین B : برنج میتواند تامین کننده ویتامین B مورد نیاز بدن باشد. برخی از مواد مغذی مانند سبوس برنج دارای ویتامینهای کامل گروه B و ویتامین E هستند.
- کنترل وزن : برنج میتواند به کنترل وزن کمک کند، به خصوص اگر با سبوس مصرف شود که کم چربی و کم کالری دارد.
-کاهش التهاب: مواد معدنی مانند فیبر و منگنز در برنج خواص ضد التهابی دارند و به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند.
- بهبود سطح کلسترول خون: برنج میتواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد و به حفظ سلامتی قلب کمک کند.
- کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی: برنج حاوی فیبر قابل توجهی است که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش دهد.
- کنترل فشار خون: برنج دارای سدیم کمی است که میتواند به کنترل فشارخون کمک کند.
- خواص برای مردان و زنان: مصرف برنج میتواند تاثیر زیادی بر روی سلامت جنسی داشته باشد و برای مردان میتواند به کاهش خطر بیماریهای مردانه کمک کند. در زنان نیز میتواند به کنترل هورمونهای جنسی و افزایش قوای جنسی کمک کند.
- تامین انرژی سریع و فوری: برنج میتواند به تامین انرژی سریع و فوری کمک کند.
-مراقبتهای پوستی: برنج میتواند به مراقبتهای پوستی کمک کند.
- مقاومت در برابر مشکلاتی: برنج میتواند به مقاومت در برابر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، اسهال خونی و...
برنج هندی
برنج هندی یکی از محصولات وارداتی و پرکاربرده است که بیشتر در کارخانجات تولید میشود و برای این منظور از برنجهای طبیعی برداشت شده از مزارع استفاده میشود. برنجهای هندی معمولاً دانههای بلند و زرد رنگ دارند و بسیار خوش پختهاند. برنجهای هندی معمولاً به عنوان یک برنج مجلسی شناخته میشوند و گزینهای بسیار عالی برای تهیه انواع پلو هستند. این محصولات معمولاً به صورت بستهبندیهای کیسهای در بازارهای ایرانی موجود هستند و با نامهای ایرانی به فروش میرسند. برنجهای هندی امروزه به فراوانی در بازارهای ایرانی موجود هستند چون مصارف زیادی در کشور دارند.
برنج هندی به دو دسته درجه یک و درجه دو تقسیم میشود و بر اساس کیفیت میتوان آنها را دستهبندی کرد. برندهای معتبر و مختلفی در ایران در زمینه عرضه برنجهای هندی فعالیت دارند و برخی از آنها طبیعت، باسماتی، محسن، خاطره، سرآشپز، احمد، مژده، آوازه، ویکتوریا، طوبی هستند. قیمت برنج هندی مناسب و به صرفه است و بستگی به نوع برنج دارد.
برنج هندی به دلیل داشتن سطح پایینی از آرسنیک، که یک فلز سنگین و مضر برای سلامت است، نسبت به برنجهای دیگر مطرح است. با این حال، برنج باسماتی که در هند و پاکستان تولید میشود، نسبت به انواع دیگر برجها پایینتری میزان آرسنیک را دارد. برنجهای قهوهای معمولاً آرسنیک بیشتری نسبت به برنجهای سفید دارند.
برنج تایلندی
برنج تایلندی یکی از برنجهای وارداتی در ایران است که به دلیل کیفیت و طعم بالا و قیمت مناسب، ترجیح بسیاری از مصرفکنندگان دارد. این برنج در انواع مختلفی وارد میشود و از جمله نوعهای آن میتوان به سفید، چسبناک، نیم جوش، معطر، هومالی، جی تی سی و افتخار اشاره کرد.
برنج تایلندی میتواند برای کته و مصارف دیگر استفاده شود و با نامهای یاسمین یا جاسمین نیز شناخته میشود. این محصول در کشور تایلند به طور انبوه برداشت میشود و در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران زیادی دارد.
برنج ایرانی
برنج ایرانی یکی از محصولات غذایی اصلی و مرغوب ایران است که در سفرههای غذایی ایرانی به کار میرود. این نوع برنج در انواع مختلفی تولید میشود که شامل برنج طارم، برنج سبوس دار، برنج هاشمی و برنج دودی میشود. برنج ایرانی به خاطر کیفیت بالای آن در بین مردم بسیار محبوب است. خوش پختی، قد، طعم و عطر این نوع برنج باعث میشود تا افراد بیشتری به آن علاقه مند شوند.
برنج طارم یکی از برنجهای مرغوب ایرانی است که به دلیل عطر و بوی بسیار زبانزد در بین برنجهای ایرانی شناخته شده است. برنج سبوس دار به دلیل ارزش غذایی بالا و خواص آن در جلوگیری از بیماریهای مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
برنج هاشمی نیز به عنوان یکی از برنجهای با کیفیت بالا در ایران شناخته میشود و به خاطر خوش پختی، قد، طعم و عطر آن محبوب است.
برنج دودی نیز در گذشته به عنوان یک روش برای نگه داری مواد غذایی استفاده شده است و امروزه برای تجربه عطر و طعم متفاوت در پخت و پز استفاده میشود.
برای خرید برنج ایرانی و خارجی میتوانید از فروشگاههای معتبر استفاده کنید که امکان خرید انواع برنج را با کیفیت و مرغوب آن به صورت اصل و خالص فراهم میکنند.
نتیجه گیری
تفاوتهای این سه برنج هندی و برنج ایرانی و تایلندی در چند جنبه مختلف قابل مشاهده است. برنج ایرانی معمولاً با قیمت بالاتری عرضه میشود، اما در بازار میتوان نمونههای باکیفیتتر از برنج خارجی با قیمت مناسبتر پیدا کرد.
برنج ایرانی بدون آرسنیک نیست، اما میزان آرسنیک برنج خارجی بیشتر از برنج ایرانی است. با شستن کامل برنج ایرانی با آب تمیز، میتوان آرسنیک را کاهش داد.
برنج ایرانی به مراتب با کیفیتتر و خوش خوراکتر و خوشبو تر از برنج خارجی است، اما هزینهی نسبتا زیاد برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی است.
به طور کلی، برنج ایرانی به دلیل کیفیت بالاتر، خوش خوراکتر و خوشبوتر بودن نسبت به برنج خارجی مورد توجه قرار میگیرد.