برنج های ایرانی از جمله برنج هاشمی، طارم، صدری، علی کاظمی محبوبیت بسیاری در بین افراد دارند. از پر فروش ترین برنج های ایرانی، برنج طارم و برنج هاشمی میباشند. بسیاری از افراد زمانی که با برنج طارم و برنج هاشمیروبرو میشوند دچار سر درگمیمیشوند. آن ها نمیدانندکه برنج طارم و هاشمیچه تفاوت هایی باهم دارند وکدام یک گزینه بهتری برای خرید است. در این مقاله به بررسی کیفیت این دو گونه برنج ایرانی میپردازیم و به شما نشان میدهیم کدام برنج بهتر است، تا درهنگام خرید برنج شمال بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
معرفی ویژگی های انواع برنج هاشمی
برنج هاشمیعلاوه بر کیفیت عطری وطعمی، دارای مزایا و ویژگی های منحصر بفردی در تولید است. این برنج دارای ساقه های نازکی است که آفت های مختلفی مثل کرم ساقه خوار امکان رشد و فعالیت ندارند و در نتیجه این برنج نیاز به سم پاشی کمتری دارد و به همین دلیل به عنوان یک برنج ارگانیک وسالم شناخته میشود. برنج هاشمیدر انواع مختلف تولید میشود که هر نوع آن مزایای خاصی دارد. از مهمترین انواع آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
برنج دودی هاشمی:
در این نوع برنج را با شیوه دودی کردن تولید میکنند. برنج دودی رنگ تیره تری نسبت به برنج های عطری دارند و از دانه های خام و پخته آن عطر دل انگیز دود به مشام میرسد.
برنج قهوه ای هاشمی:
در این حالت برنج را قبل از پوست گیری حرارت میدهند و مواد مغذی در پوسته شلتوک برنج به مغز آن تزریق میشود و برنج رنگ قهوه ای به خود میگیرد.
برنج عطری هاشمی:
در این حالت برنج به صورت کلی پوست گیری میشود و برنج سفید تولید شده از این حالت برنج عطری هاشمیاست.
یک نکته مهم در مورد پخت برنج هاشمی
بهتر است برنج را قبل از پختن خیس کنیم این کار چند مزیت دارد:
- خیساندن برنج قبل از پخت باعث میشود حجم برنج بیشتر شود.
- خیساندن باعث میشود برنج بعد از پخت نرم تر شود.
- خیساندن برنج با آب و نمک طعم مطلوب تری به برنج میدهد.
- خیساندن باعث میشود برنج هنگام پخت نشکند ودو تکه نشود.
- خیساندن باعث میشود برنج کاملا پاک و تمیز شود.
نگهد اری برنج هاشمی
برنج را درجای خشک نگهداری کنید و بهتر است از سطح زمین فاصله دهید. در مکان هایی که رطوبت بالا دارد احتمال شپشک برنج بالا است. جهت اطمینان خاطر میتوانید چند حبه سیر لابه لای برنج قرار دهید تا از نزدیکی هرگونه حشره عایق شود. اگر زمانی برنج شما شپشک زد نگران نباشید و برنج را در هوای آزاد پهن کنید و مقداری نمک روی آن بپاشید. بعد از یک روز برنج را جمع کنید و مصرف کنید. در انبارهایی که برنج نگه داری میشود لازم است جریان هوای ملایم وجود داشته باشد و هر ساله انبار تخلیه و ضد عفونی شود. برنج نسبت به باد بسیار حساس است. با کوچکترین جریان بادی دچار ترک شده و هنگام پخت به نیمدانه تبدیل میشود.
ویژگی های برنج طارم
طارم از جمله برنج های دانه بلندی است که پس از پخت نیز به میزان قابل توجهی قد میکشد بنابر این بهترین گزینه برای تامین غذای یک مهمانی بزرگ است. برای کشت و تولید این برنج مقادیر بسیار کمی کود شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد. لذا این برنج بسیار سالم بوده و سلامت بدن ما را تضمین مینماید. عطر فوق العاده این برنج از ویژگی های مهم دیگر آن است، به نحوی که پس از پخت عطر خوش آن از فاصله دور قابل تشخیص است. طعم بسار عالی برنج طارم اصلی ترین عاملی است که بسیاری از مردم را شیفته این برنج میسازد. این برنج لذیذ در زمانی سریع پخته و آماده مصرف میشود.
معرفی انواع برنج طارم
طارم هاشمی:
برنج طارم هاشمیدانه هایی به رنگ سفید مایل به کرم دارد و پس ازپخت میزان قابل توجهی قد میکشد. برای کشت این برنج از نوع خاصی بذر استفاده میشود که در واقع ترکیبی از برنج اصلی طارم و برنج هاشمیمیباشد. این برنج عطری بسیار عالی دارد.
طارم عطری:
همانطور که از نام این برنج پیداست ببسیار خوش عطر است که پختی عالی داشته و پس از پخت کاملا قد میکشد. میزان ری کردن این برنج از طارم هاشمیکمتر است.
طارم دم سیاه:
این برنج عطر و طعمیعالی دارد که پس از پخت و تا مدتی طولانی این عطر و طعم فوق العاده همچنان ماندگار خواهد بود.
نکته قابل توجه در هنگام پخت برنج طارم
برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمیکنند و شفته میشود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمیدارد، اما برنج های قدیمیکمیسفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند و به خوبی ری میکنند.
خواص برنج طارم
از فواید این برنج میتوان به سرشار بودن آن از کربوهیدرات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است، همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث میشود بتواند بخش عمده ای از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد. به علاوه برنج طارم علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند ویتامین دی، کلسیم، فسفر، آهن، تیامین و ریبو فلاوین و... میباشد. برنج طارم به خاطر سهل الهضم بودن احساس نفخ و سنگینی به شخص دست نمیدهد و باعث کاهش استرس و افسردگی میشود.
سخن پایانی
در پایان اگر بخواهیم به طور کلی این دو برنج را با یکدیگر مقایسه کنیم، میتوانیم بگوییم تا حدود زیادی به سلیقه خریداران و مصرف کنندگان بستگی دارد زیرا به جز برخی از ویژگی هایی که گفته شد فرق خاصی با یکدیگر ندارند. طعم هر دو برنج طارم و هاشمی پس از پخت بسیار عالی است و انتخاب نهایی بستگی به علایق و سلیقه شما مصرف کنندگان عزیز دارد و به طور قطعی نمیتوان گفت که کدام یک از این برنج ها بهتر است.