تفاوت کشت اول و دوم برنج

برنج ها را از نظر زمان کاشت و برداشت به دو دسته برنج کشت اول و کشت دوم تقسیم بندی می کنند. بسیاری افراد هنگام خرید برنج در انتخاب بین این دو دچار سردرگمی می شوند. آشنایی با ویژگی های هرکدام می تواند این انتخاب را برایشان راحت‌تر کند. اگر شما هم قصد خرید برنج دارید تا انتها با ما همراه باشید.

کشت اول برنج چیست؟

کشت اول برنج به کشتی می گویند که از اولین ماه فصل بهار شروع می شود. زمان برداشت برنج کشت اول نهایتا تا مرداد ماه است. این برنج در شهرهای شمالی کشور، فارس و خوزستان کاشت و برداشت می شود. از آن جایی که زمان شروع کشت بذر برنج هنوز هوا سرد است برای محصول دهی مناسب، بر روی برنج های کشت شده پوششی از جنس پلاستیک قرار می گیرد.
کشت اول برنج را به دو بخش تقسیم می کنند. در بخش اول بذر برنج کشت داده می شود. این مرحله تا زمانی که بذر شروع به جوانه زنی می کند و طول این جوانه به حدود 5 سانتی متر می رسد ادامه دارد. در بخش دوم این جوانه به زمین اصلی انتقال داده می شود و بقیه مراحل رشد و نمو خود را در آن مکان انجام می دهد.

مزایای کشت اول برنج

هرکدام از این برنج ها در کنار مزایای فراوان خود می توانند معایبی را نیز داشته باشند. در ادامه به بررسی چندتا از این مزایا می پردازیم.
• عطر و طعم این برنج فوق‌العاده است. به طوری که حتی هنگام خام بودن هم رایحه آن را در فضا احساس خواهید کرد.
• برای حفظ کیفیت برنج های کشت اول به آن سموم مختلف کشاورزی اعمال می شود. هنگام سم پاشی از نابود نشدن بافت برنج مطمئن شوید. هم چنین برای رونق محصولات کشاورزی به زمین های دارای بذر برنج می توان کودهای مختلف اضافه کرد. بهترین نوع کود شامل کود حیوانی می شود.
• برداشت برنج های کشت اول نسبت به برنج های کشت دوم بسیار راحت‌تر است.
• راحتی در کاشت و برداشت بر روی قیمت نهایی محصول اثر می گذارد. معمولا برنج های کشت اول قیمت مناسبی دارند.
• گفته می شود که دانه های برنج کشت اول در هنگام پخت ظاهر و طعم بهتری را از خود نشان می دهند. به طور کلی، پخت آن ها نیز راحت‌تر است.

معایب برنج کشت اول

همان طور که گفته شد، این برنج می تواند بر حسب شرایط دارای یک سری معایب نیز باشد. در ادامه به چند مورد از معایب برنج کشت اول اشاره کرده‌ایم.
• معمولا دانه های برنج کشت اول مقداری کوچک هستند. بنابراین بسیاری از افراد برای میهمانی های خود ترجیح می دهند از برنج کشت دوم استفاده کنند.
• سختی کار برای کشت اول برنج بیشتر است. زیرا بستر انتخابی برای کشت باید از نظر جنس خاک و میزان آبرسانی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

کشت دوم برنج چیست؟

معمولا زمین های کشاورزی پس از برداشت برنج کشت اول بلااستفاده نمی مانند. کشاورزان از مرداد ماه مجددا شروع به کاشت برنج می کنند. بهترین زمین برای برداشت این برنج در دومین ماه فصل پاییز یعنی آبان ماه است. به این نوع برنج، برنج کشت دوم می گویند. به دلیل شرایط جوی حاکم بر بیشتر نقاط کشورمان ایران، این نوع برنج فقط در شهرهای شمالی کشور قابل کشت و برداشت است.
همان طور که گفته شد زمان کشت برنج کشت دوم مرداد ماه است. مرداد به عنوان گرم‌ترین فصل تابستان شناخته می شود. در این ماه به دلیل تبخیر زیاد آب از زمین های کشاورزی بایستی میزان آبرسانی بیشتر از ماه های دیگر انجام شود.

مزایای برنج کشت دوم

این برنج نیز مانند هر برنج دیگری مزایایی را دارا است. در ادامه به بررسی چند مورد از این مزایا خواهیم پرداخت.

• برخی از افراد برنج کشت دوم را به برنج کشت اول برای میهمان ترجیح می دهند. این امر تا حد زیبایی به ظاهر درشت و بلند برنج کشت دوم برمی گردد.

• برنج کشت دوم به آب نسبتا کمی نیاز دارد. علت این امر گذراندن فصل گرما است.

• عدم تابش نور شدید و باران مانع از تبخیر آب از بافت درونی برنج کشت دوم می شود. باقی ماندن مولکول های آب در درون آن به خوش طعم شدن برنج کشت دوم کمک شایانی می کند.

•برنج کشت دوم ری بیشتری در مقایسه با کشت اول دارد

معایب کشت دوم برنج

در این قسمت به بررسی چند مورد از مضرات احتمالی برنج کشت دوم می پردازیم. این مضرات عبارت است از:
• کاشت برنج دوم پس از کاشت برنج اول انجام می شود. این موضوع نشان دهنده گرفته شدن مقدار زیادی از منابع غذایی از خاک به دلیل کشت های مدام است. بنابراین کشت دوم به تدریج می تواند کیفیت خاک آن منطقه را تحت تاثیر منفی قرار دهد.

• گفته می شود که برنج کشت دوم ضرر بیشتری دارد. به دلیل کاشت برنج در فصل گرما و وجود آفت هایی همچون کرم ساقه خوار که در یک الی دو ماه اولیه کاشت برنج بروز می کند، کشاورزان از سموم برای رفع اینگونه آفات استفاده می کنند. به همین خاطر دفعات سم پاشی در کشت دوم یک الی دوبار بیشتر از کشت اول می باشد..

• معمولا کشاورزان برای افزایش کیفیت خاک زمین کشاورزی خود و رساندن آن به کیفیت نیم سال اول، به آن مواد شیمیایی مختلف اضافه می کنند. این موضوع می تواند بر سلامت غذایی برنج کشت دوم تاثیر منفی بگذارد.
• گفته می شود که برنج کشت و دوم از عطر و بوی کمتری برخوردار است.

تفاوت قیمت برنج کشت اول و دوم

همان طور که قبل‌تر نیز به این نکته اشاره شد، برنج کشت دوم فقط در شهرهای شمالی کشور قابل کشت و برداشت است. این محدودیت در برداشت محصول باعث می شود مقدار کمتری از آن نسبت به برنج کشت اول در بازار ایران وجود داشته باشد. کم بودن محصول با وجود متقاضیان زیاد برای آن باعث افزایش قیمت محصول می شود. در نتیجه، گفته می شود قیمت برنج کشت دوم از برنج کشت اول بیشتر است.

سخن پایانی

با توجه به تمامی مطالب گفته شده توانستیم به معایب و مزایای هرکدام از انواع برنج کاشت اول و دوم پی ببریم. افراد مختلف می توانند با توجه خواسته ها و علایق متفاوت هرکدام از این برنج ها را تهیه کنند. بنابراین هیچ برنجی صرفا خوب یا صرفا بد نیست و تعیین کیفیت بر عهده مشتری است. شما می توانید برای خرید مستقیم برنج از کارخانه شمال با شماره های شرکت گلیرد تماس بگیرد و یا از قسمت محصولات برنج مورد نظر خود را خریداری کنید..