برنج قهوه ای چیست و چه خواصی دارد؟

برنج قهوه ای همان برنج سفید است، با این تفاوت که در برنج سفید لایه های آن به طور کامل برداشت شده ولی در برنج قهوه ای تنها لایه اولیه آن برداشته می شود. برنج قهوه ای سرشار از آهن، روی، کلسیم، منیزیم و... انواع ویتامین های محلول درآب و چربی می باشد که باعث می شود خواص بیشتری به آن بدهد. منبع غنی از پروتئین بوده و دارای مقدار زیادی فیبر می باشد که در ژریم های غذایی موثر و به تندرستی و سلامت فرد کمک شایانی خواهد کرد.


کاربرد برنج قهوه ای


برنج قهوه ای در واقع یک برنج سبوس دار است که می توان آن را جز غلات نیز به حساب آورد. از جوانه های برنج قهوه ای که دارای خواص زیادی است استفاده میشود و این جوانه با قرار دادن چند ساعت برنج قهوه ای در آب تهیه می شود. به طور معمول بسیاری از مردم برنج سفید را به برنج قهوه ای ترجیح می دهند. خوردن برنج نه تنها در آسیا بلکه برای جمعیت زیاد مردم ماده غذایی اصلی به حساب می آید. برنج قهوه ای طعمی شیرین و لذیذ دارد و گهگاهی برای درست کردن دسر به کار می رود. در برخی موارد برای شیرین کننده نوشیدنی های گرم از شربت برنج قهوه ای استفاده می شود.
در سالیان اخیر به دلیل خواص بیشمار برنج قهوه ای و فواید آن بر سلامت انسان مصرف آن افزایش چشمگیری داشته است. برنج در حالت عادی به رنگ سفید است اما برنج قهوه ای ظاهری تقریبا متفاوت دارد و برخی آن را با برنج دودی اشتباه می گیرند.


مقایسه خواص برنج سفید و برنج قهوه ای


برنج سفید یکی از پرمصرف ترین غذاهای ایرانی است. انواع گوناگونی دارد و در حالت کلی غذای اصلی بسیاری از مردم به حساب می آید. بیشترین میزان استفاده از آن مربوط به کشورهای آسیایی بوده و از غرب تا شرق آن مصرف گسترده برنج سفید رایج است. به دلیل اینکه برنج سفید در کشورهای مختلف آسیایی از جمله کره جنوبی، ژاپن، هند، پاکستان و افغانستان و... نیز تولید می شود و میتوان مدل های مختلفی از آن را در این مناطق مشاهده کرد.
برنج سفید از پوست گیری دانه آن به دست آمده ولی با این کار بسیاری از خواص برنج از دست می رود. به همین دلیل روش های مختلفی برای فرآوری برنج ابداع شد که تولید برنج قهوه ای نیز یکی از این محصولات بود. در واقع یکی از این گونه های بی نظیر برنج در سراسر دنیا، برنج قهوه ای است. برنج قهوه ای دارای خواص متعددی بوده ولی مصرف آن بالاخص در ایران به نسبت برنج سفید بسیار کمتر می باشد. برنج قهوه ای با فرآوری خاصی به نسبت برنج سفید تولید شده و تمامی ویتامین ها و مواد مفید موجود در سبوس برنج به دانه آن منتقل می شود، تغییر رنگ آن نیز به همین دلیل بوده که به برنج قهوه ای شهرت میابد. برای انجام این انتقال از بخارآب و یا آب جوش استفاده شده که به همین علت به برنج قهوه ای، برنج پیش پخته می گویند.
برنج سفید و انواع مختلف آن دارای کیفیت بالایی در پخت می باشند ولی برنج قهوه ای به دلیل اینکه یک برنج پیش پخته است کیفیت بالایی به نسبت برنج سفید در پخت نداشته و به دلیل داشتن پروتئین های بالا ماندگاری کمتری دارد. به طوریکه پس از پخت آن یک طعم و عطر عالی به خود می گیرد و شاید این عطر و طعم موردپسند خیلی از افراد نباشد. مصرف کردن برنج قهوه ای به صورت منظم می تواند مفید بوده و توصیه می شود به طور حتم از آن استفاده کنید.


خواص برنج قهوه ای


1. برنج قهوه ای باعث کاهش چاقی می شود:

برنج قهوه ای به دلیل داشتن منگنز به کاهش چربی بدن کمک می کند و مانع از ایجاد توده های سرطانی و بالارفتن وزن می شود. با مصرف این برنج وافزایش فعالیت های بدنی آنزیمی را ترشح کرده که باعث بالارفتن سطح چربی مفید در بدن خواهد شد.


2. نقش آنتی اکسیدانی دارد:

این برنج دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. در برابر رادیکال های آزاد در بدن مقاومت می کند. از ایجاد بیماری های قلبی همچون سکته جلوگیری می کند.


3. باعث سلامت سیستم گوارشی می شود:

برنج قهوه ای به دلیل داشتن فیبر به هضم غذا کمک کرده و باعث سیری در معده می شود. این برنج از ایجاد یبوست و بیماری های روده جلوگیری می شود. سبوسی که در برنج قهوه ای وجود دارد از جذب رطوبت فراوان و اسید معده که باعث آسیب رسیدن به آن می شود جلوگیری می کند.


4. برای سلامتی قلب موثر است:

برنج قهوه ای به دلیل داشتن سلنیم برای کاهش فشار خون و جلوگیری از گرفتگی عروق و سلامت قلب موثر است.


5. بالارفتن چربی مفید بدن:

با افزایش متابولیسم لیپیدها و گلوگز بدن به حفظ چربی های مفید بدن کمک می کند. همچنین به دلیل داشتن یک نوع از آمینواسید میتواند باعث کم شدن چربی موجود در کبد افرادی که الکل مصرف می کنند، شود.


6. خاصیت ضد سرطانی دارد:

برنج قهوه ای دارای فیبرهای ضرور بوده و به نسبت برنج سفید خواص ضد سرطانی قوی می باشد. مانع از بروز سرطان روده ، پستان و خون در بدن می شود.


7. باعث بهبود سیستم مغزی می شود:

برنج قهوه ای دارای ویتامین ب و ای می باشد. باعث تنظیم فعالیت کلسیم در مغز شده و از تجمع زیاد آن و ایجاد بیماری های مغزی که حاصل حمله های بیولوژیکی می باشد جلوگیری می کند.


8. مفید برای جلوگیری از بیماری آلزایمر:

برنج قهوه ای منبع غنی از اسید گاما می باشد و در پیشگیری از بیماری های عصبی مهم است. از جوانۀ این برنج هم برای کنترل آنزیم های مربوط به بیماری آلزایمر و فراموشی استفاده می شود.


9. مفید برای سلامت مادران شیرده:

این برنج مفید برای کاهش فشارهای روانی و استرس در زنان شیرده و پرستاران می باشد. باعث بالارفتن توانایی بدن فرد در برابر عوامل روحی و پرتنش می باشد.


موارد کلی دیگر که میتوان در رابطه با خواص برنج قهوه ای بیان کرد عبارت است از:


• مفید برای تقویت ذهن
• برای رشد جنین در دوران بارداری موثر است.
• از پیری پوست جلوگیری می کند.
• مانع از ریزش مو می شود.
• در درمان بیماری های پوستی مفید است.
• در درمان پوکی استخوان خیلی موثر است.
• برای درمان دیابت موثر است.
• میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

 

 

برنج طارم شمال، برنج امراللهی و برنج فجر از برنج های عطردار شمال هستند که با کیفیت بسیار بالا در مناطق شمالی کشور تولید می‌شوند. اگر شما به دنبال تجربه خرید مستقیم برنج از منبع اصلی هستید، ما این امکان را برای شما فراهم کرده‌ایم.

ما یک واحد تولید برنج با تخصص و تجربه بالا در منطقه شمال داریم که به کشت و برداشت این سه نوع برنج اختصاص داده‌ایم. تمامی مراحل تولید، از کشت تا بسته‌بندی، تحت نظر متخصصین ما انجام می‌شود تا به شما برنج با کیفیت و عالی ارائه دهیم.

شما می‌توانید با تماس با شماره های شرکت گلیرد، برنج عطردار شمال با کیفیت را به صورت مستقیم از با قیمت درب کارخانه خریداری کنید. ما با افتخار به شما برنج با طعم و عطر خاص شمالی ارائه می‌دهیم تا تجربه ممتاز خوردن برنج را برای شما به ارمغان آوریم.