بهطور حتم با رفتن به فروشگاه برنج، فروشنده انواع برنج را با نامهای مختلف برای شما معرفی کرده است. دراینبین برنج سر لاشه، برنج لاشه و برنج نیم دانه نیز ازجمله برنجهایی است که فروشنده برای شما معرفی میکند. شاید در زمان خرید دچار سردرگمی شده باشید و با این مواجه شوید که این برنجها چه ویژگیهایی دارند و اینکه تفاوت بین آنها چیست؟ ما در ادامه تفاوت برنج سر لاشه، برنج لاشه و برنج نیم دانه را برای شما بیان میکنیم تا با شناخت بیشتر بتوانید هرکدام را که مایل بودید خریداری کنید.
برنج لاشه
برنج لاشه به برنجی گفته میشود که اندازه آن نصف یا دوسوم برنج سالم است. البته اندازه این برنج از نیم دانه بزرگتر است. در بین برنج لاشه مقداری از برنج نیم دانه و سالم نیز دیده میشود. قیمت این برنج نسبت به برنج سر لاشه کمتر است. بعد از تولید برنج سر لاشه این برنج مجدداً در دستگاه بوجاری الک میشود که در پی این فرآیند میزان برنج سالم آن بازهم کمتر میشود. اگرچه برنجهای شکسته بیشتری در این نمونه برنج وجود دارد اما میتوان گفت که خواص و کیفیت آن همچون برنج سر لاشه است.
برنجهای سر لاشه
برنجهای سر لاشه درواقع همان برنجهایی هستند که مراحل شالی به برنج شدن را کاملاً گذراندهاند اما با توجه بهقرار گرفتن دوباره در دستگاه بوجاری شکسته میشوند. البته این برنج در اندازههای مختلف شکسته میشود. این مدل برنج از برنجهای سالم کوچکتر است و نوک آن نیز حالت شکسته مانندی دارد. حدود 3 تا 30 درصد برنج سر لاشه بهصورت شکسته است و بقیه برنجهای بین سر لاشه همگی سالم هستند. با توجه به این امر به هر میزان که درصد برنجهای سالم بیشتر و میزان برنجهای شکسته کمتر باشد بهطور حتم برنج کیفیت و خواص بهتری خواهد داشت.
برنج نیم دانه
برنجهای نیم دانه به برنجهایی گفته میشود که درواقع برنجهایی سالمی هستند که در زمان بستهبندی و انتقال شکسته میشوند. اندازه این برنجها ریز و کوچک است بدین شکل که نصف یکدانه معمولی برنج سالم است. با گذشتن از دستگاه بوجاری، اندازه آنها ریز میشود و بهطورمعمول دانههای برنج سالم در آن کمتر وجود دارد.
عوامل مؤثر در شکسته شدن برنج
عوامل زیادی در شکسته شدن برنج دخیل هستند که عبارتانداز:
آفات برنج
وقتی آفات به برنج حمله میکند موجب میشود که دانههای برنج مقاومت خود را از دست بدهند و درنتیجه شکسته شوند.
آبوهوای نامساعد
در زمان رسیدن برنج گاهی پیش میآید که به دلیل شرایط آب و هوایی نامساعد همچون بارندگی و تگرگ، برنج شکسته شود که درنتیجه کیفیت و خواص آن نیز کاهش مییابد.
استفاده از خاک نامرغوب و سم و کود نامناسب
در زمان کشت برنج قبل از هر چیز باید خاک را ازنظر مرغوب بودن بررسی کنید. البته استفاده از سم و کود نامناسب نیز موجب شکسته شدن برنج میشود.
مهارت نداشتن و ندیدن آموزشهای لازم در کار با دستگاههای شالیکوبی
حملونقل برنج بهدرستی انجام نشود
آگاهی نداشتن از چگونگی از نگهداری و انبار کردن برنج
نظارت نداشتن بر کارایی دستگاههای شالیکوبی
تفاوت بین برنج سر لاشه، لاشه، نیم دانه
در این قسمت از متن قصد داریم به تفاوت بین برنج سر لاشه، لاشه و نیم دانه بپردازیم. بنابراین اگر قصد خرید هرکدام از این برنجها رادارید در ادامه با ما همراه شوید تا شناخت بیشتری نسبت به این برنجها پیدا کنید.
تفاوت بین برنج سر لاشه، لاشه و نیم دانه عبارتانداز:
مهمترین تفاوتی که بین این سه نوع برنج است بیشتر مربوط به شکل ظاهری هر سه برنج میباشد.
یکی از مهمترین تفاوتی که برنج سر لاشه با برنجهای دیگر دارد این است که دانههای نیم دانه برنج حدود 10 درصد است.
در برنج لاشه،میزان دانههای برنج نسبت به برنج سر لاشه زیادتر بوده و حدود 20 درصد از کل برنج را به خود اختصاص داده است.
اندازه برنجهای نیم دانه خیلی ریز است و در پخت چلو زیاد کاربرد ندارد.
در برنج سر لاشه، مقدار برنج سالم در حدود 30 الی 40درصد است.
در برنج لاشه نیز اندازه برنج سالم در حدود 20 الی 30 درصد است.
در برنج سر لاشه، نوک پریدگی برنج در حدود 50تا60درصد است.
در برنج لاشه نیز نوک پریدگی برنج حدود 60 الی 70 درصد است.
برنجهای سر لاشه و نیم دانه کیفیت بالاتری دارند به این دلیل که در مناطقی کشت میشوند که سطح کیفیت بالاتری ازنظر کشت برنج دارند.
خواص برنج
برنج بهعنوان بخش اصلی بسیاری از وعدههای غذایی در اکثر نقاط جهان است که بهعنوان یکی از اقلام پرکاربرد بر سر سفره غذا محسوب میشود. بیش از نیمی از مردم جهان از برنج تغذیه میکنند. ازجمله خواص سلامتی برنج میتوان به تأمین انرژی بدن، کنترل و بهبود حرکات روده، تثبیت سطح قند خون و به تعویق انداختن روند پیری اشاره کرد. برنج همچنین در تأمین ویتامینهای موردنیاز بدن نیز نقش بسزایی دارد.
از دیگر خواص برنج میتوان به مراقبت از پوست، کمک به هضم غذا، افزایش متابولیسم، کاهش فشارخون بالا، کمک به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی ، سرطان و بیماریهای قلبی و محافظت در برابر اسهال خونی، اشاره کرد.
از دیگر خواص برنج میتوان به تأمین انرژی بدن نیز اشاره کرد. برنج منبع غنی از کربوهیدرات است که بهعنوان سوخت اصلی برای بدن عمل میکند. علاوه بر این، در عملکرد طبیعی مغز نقش بسزایی دارد. کربوهیدراتها پس از سوخترسانی به انرژی عملکردی در بدن تبدیل میشوند. ویتامینها، مواد معدنی و مواد آلی موجود در برنج باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیک کلیه اندامهای بدن میشود که درنهایت منجر به افزایش سطح انرژی میشود.
خرید اینترنتی برنج
در بین وعدههایی غذایی ما ایرانیان، برنج مهمترین اقلام است که بسیار پرکاربرد بوده چراکه میتوان از آن در پخت بسیاری از غذاها استفاده کرد.
البته این روزها برندهای زیادی از برنج در نامهای مختلف در بازار خریدوفروش میشود. شما برای خرید برنج میتوانید به وبسایت فروشگاه برنج مراجعه کنید و برنج موردنظر خودتان را ازآنجا سفارش دهید. البته در وبسایت فروشگاه انواع متنوعی از برنج وجود دارد که هرکدام دارای ویژگیها و قیمتهای مختلفی هستند که میتوان با بررسی قیمت و کیفیت هرکدام را که مایل بودید سفارش دهید.
سخن پایانی
برنجی یکی از اقلام اصلی در وعده غذایی بهحساب میآید که بااینوجود برندهایی زیادی از برنج در بازار وجود دارد که هرکدام دارای نامهای مختلفی هستند.
ما در این مقاله برنج لاشه، سر لاشه و نیم دانه را برای شما معرفی کردیم و در ضمن تفاوتهای بین آنها را برایتان بیان کردیم. بنابراین شما میتوانید بر اساس این اطلاعاتی که ما در این مقاله ارائه کردیم هرکدام را که مایل بودید سفارش و خریداری کنید.